top of page
  • Foto van schrijverKarine van GEN-S

Hoe merken onze samenleving vormgeven




Je denkt waarschijnlijk niet aan McDonald’s als een disruptief concept, maar zonder de gouden bogen zouden we waarschijnlijk geen fast food kennen zoals we dat vandaag doen.

We staan er niet altijd bij stil, maar merken bepalen in zeker zin hoe onze samenleving eruit ziet. Denk maar aan je iPhone. Of hoe we door HelloFresh nu meer tijd hebben om met ons gezin door te brengen. Tesla accelereerde de transitie naar elektrische wagens en door Airbnb kunnen we ons nu overal ter wereld thuis voelen.





Zoals ik al aangaf in mijn blogpost eerder, gaan merken over verhalen. Fictieve verhalen in ons collectief geheugen die ons op grote schaal doen samen werken. Nu denk je misschien, dat klopt, voor de grote spelers. Maar ook deze merken zijn ooit klein begonnen. Ze hebben hard gewerkt om hun verhaal een collectieve realiteit te maken. Hoe? Door consistent hun waarden uit te dragen, en zo een loyaal klantenbestand op te bouwen. Ze brengen een oplossing voor een probleem, nemen een marktpositie in en communiceren helder en duidelijk waarvoor ze staan.


Als merken zoveel impact hebben, waarom zouden we ze dan niet meer inzetten om onze wereld te 'cureren'? Als merken zouden vertrekken vanuit de Donuteconomie*, zouden we een heel mooie toekomst kunnen bouwen voor onszelf én onze kinderen.


We zijn allemaal GEN-S. Ready to join the tribe?

Laat van je horen op hello@gen-sapiens.com



#ThursdayThoughts #GenSapiensThoughts


* De Donut (of Donuteconomie) is een economisch model dat economische welvaart meet door te kijken naar de realisatie van een sociaal fundament zonder het overschrijden van ecologische plafonds. Simpel gezegd is het doel om de behoeftes van iedereen te realiseren binnen de draagkracht van de Aarde.


Lees er meer over in de volgende blog post!





bottom of page